Hagyd a drága bolti kávét: így készíthetsz fillérekből házi pumpkin spice szirupot

HelloVidék   
  Megosztom
Hagyd a drága bolti kávét: így készíthetsz fillérekből házi pumpkin spice szirupot

Ha a szezonális kávékülönlegességeket nézzük, az ősz egyik órási kedvence világszerte a Pumpkin Spice Latte. El se hinnéd, de már több, mint 20 éve, hogy megszületett ez a kávéital, mely rengeteg ember számára koronázza meg az őszt és az őszi hangulatot. Hogyan született meg a Pumpkin Spice Latte? Hogyan készíthetjük el mi is, saját otthonunkban? Ennek jártunk most utána.

Egy kis Pumpkin Spice Latte történelem

A Pumpkin Spice Latte a Starbucks kávézólánc terméke. A kávéital 2003 januárjában született, amikor a kávézólánc téli szezonális italkínálatát akarta bővíteni. Nem bízták a véletlenre a dolgot, mivel a sütőtök óriási népszerűségnek örvendett, ennek hullámát meglovagolva kísérletezték ki a specialitást. Többféle változatot is kipróbáltak és kitaláltak, melyekben a sütőtök és a fűszerek tökéletes arányát próbálták megtalálni. Végül azonban egy olyan verzió győzött, amely nem tartalmaz sütőtököt, hanem az ívilágot életre keltő fűszerkeverék bolondítja meg. A Pumpkin Spice Lattét 2003 őszén Washingtonban és Vancouverben már meg is kóstolhatták a kávérajongók, ami csakhamar az egyik kedvenccé vált. 2004-ben már az összes amerikai Starbucksban feltűnt és a legnépszerűbb szezonális ital lett.

Hogyan készül házilag?

Ha ügyesen mixeljük az alapanyagokat, akkor akát 1-2 hétre elég szirupot is összedobhatunk, így egy pohár árából több napig kortyolhatjuk reggelente a házi pumpkin spice latténkat. De ne is szaporítsuk tovább a szót, íme egy egyszerű recept a sziruphoz:

@virag_mlnr Pumpkin Spice szirup Hozzávalók: ▫️150 g barna cukor ▫️175 ml víz ▫️4 tk sütőtök püré ▫️1 tk őrölt fahéj ▫️1 tk őrölt kardamom ▫️1 tk őrölt szegfűszeg ▫️1 tk őrölt szegfűbors ▫️1 tk őrölt gyömbér ▫️vanília #easyrecipe #health #healthy #pumpkinseason #pumpkinspice #psl ♬ September - slowed + reverb - Wallerstedt

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pumpkin spice szirup recept

házi pumpkin spice szirup

házi pumpkin spice szirup recept