Martonvásárra hívják a sajtok szerelmeseit: mutatjuk, mi vár rájuk

MTI   
  Megosztom
Martonvásárra hívják a sajtok szerelmeseit: mutatjuk, mi vár rájuk

Október 3. és 5. között rendezik meg a 12. Sajtmustrát Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban - közölte a Magyar Sajtkészítők Egyesülete.

A háromnapos rendezvényen országos sajtversennyel, szakmai konferenciával és sajtvásárral várják a hazai sajtkészítőket és az érdeklődőket

- írták a közleményben.

A nemzetközi szakmai konferenciát október 4-én rendezik meg, ezen előadások hangzanak el a kisüzemi, kézműves sajtkészítők munkájára ható kutatásokról és innovációkról. Az előadók között Michael Huber a Rotholzi Tejkutató Intézettől az osztrák tejsavkultúra kutatásáról és gyártásáról beszél majd, Franziska Roth-Walter a bécsi Állatorvostudományi Egyetemről a pasztőrözetlen tejsavófehérjék egészségügyi hatásairól mutatja be új kutatását, Nicolas Levesque a francia-kanadai Lallemand tejipari kultúrákat gyártó cégtől a felületi- és érlelő kultúrákról tart előadást, Béri Béla, a Debreceni Egyetem Állattenyésztési Tanszékének docense pedig az A2-es tej hazai termelésének lehetőségeit mutatja be.

Péntek délután workshopokon vehetnek részt a konferenciára látogatók: Sebestyén Csilla sommelier a sajtok és borok párosításáról, Szöllőssy-Kiss Orsolya gasztrofotós pedig a sajtok fotózásáról tart foglalkozást. Európai premierként mutatják be a Shelf Life című "sajtfilozófiai" dokumentumfilmet, amelyet a Tribeca Filmfesztivál programjában láthatott először a közönség júniusban.

A mustra október 5-én a martonvásári Tök Jó Hét keretében rendezett sajtvásárral zárul. Részletes program, regisztráció és további információ a www.sajtmustra.hu honlapon található

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sajt

sajtmustra

martonvásár

magyar sajtkészítők egyesülete