Indul az őszi vámpírszezon: különleges, ünnepi lakomát szolgáltak fel egy balatoni fesztiválon

HelloVidék   
  Megosztom
Indul az őszi vámpírszezon: különleges, ünnepi lakomát szolgáltak fel egy balatoni fesztiválon

A finomságokat csak sötétedés után fogyaszthatták el azok a vendégek, akik a Badacsonyi Füge Fesztre látogattak - alkonyat után azonban nagyon sokan akarták megkóstolni azokat az ételeket, amelyekkel a hamarosan kezdődő vámpírszezonra hívták fel a figyelmet.

A badacsonyi Füge Fesztre péntektől vasárnapig mintegy ötezer turistát vártak, itt elsősorban őszi, fügével készített ételeket kóstolhattak a vendégek. Több koncertet és főzős kurzust is szerveztek a fesztiválra – közölte Vincze Péter, az esemény szervezője.

A rendezvényen a gyerekekre is gondoltak, ezért elkészítette a Rolling Chef csapata Füred Kapitány, a balatoni mesehős menüjét is, amelynek alapanyagai az átlagnál jobban tükrözték a kisebbek ízvilágát, közölte Varga László, a Balatoni Kör tagja. Ezt a menüt csak azok a családok kóstolhatnak meg, amelyek tagjai tudták, hogy ki az a Lugosi Béla és miért kapott viaszfigurát Budapesten a Madame Tussaud panoptikumban. A menü további érdekessége, hogy csak sötétedés után szolgálták fel, ezzel is utalva a hamarosan kezdődő „vámpírszezonra”.

Milyen bort igyuk a vámpírszezon idején?

Vincze Péter, a Füge feszt szervezője elmondta azt is, hogy a legtöbb kitelepülő étterem fügét is felhasznált alapanyagként az ételekhez. Szerinte az ilyen gyümölccsel készülő finomságokhoz leginkább olaszrizling dukál, amely a Zalai Borvidéken, akárcsak a Balaton Borrégió egészén, kiválóan érzi magát. Üde, friss aromák, ugyanakkor hosszan a szájban maradó kellemes utóíz az, amit elvárhatunk ettől a fajtától, ugyanakkor azoknak, akik e fesztivál után is szeretnének a Balatonra jönni egy jelmezes Halloween eseményre, azt javasolja, hogy kóstolják meg azokat a vörösborokat is, amelyek ugyan nem túl jellemzőek erre a borrégióra, de ízviláguk miatt már sok turista kíváncsi rájuk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vámpírok

füge

gasztro

fesztivál

bor

menüsor