Kertészkedéssel kezdődött, az üllési pálinkaverseny győztes főzete lett belőle. Kovács Tamás Irsai Olivér szőlőből készített pálinkája nyerte az idei Szent Mihály-napi vigasság pálinkaversenyét - írta meg a delmagyar.hu.
Amikor 2015-ben megvettük ezt a házat, a gyümölcsfák roskadoztak a terméstől. Először a feleségem lekvárt, befőttet készített a gyümölcsből, de aztán rájöttem, hogy máshogy is lehet hasznosítani a fák termését. Így született meg a pálinkafőzés ötlete
- mesélte a lapnak az üllési Kovács Tamás, aki idén Irsai Olivér szőlőből főzött pálinkájával megnyerte az idei Szent Mihály-napi vigasság pálinkaversenyét.
Tamás tudta, hogy a nagyüzemi főzés minősége nem felel meg az elvárásainak, ezért vásárolt egy klasszikus, rézből készült vajdasági 100 literes kisüstöt, és kezdetét vette a kézműves pálinkafőzés kalandja. Nem egyszerűsítette le a folyamatot; elkötelezett a hagyományos kézműves módszerek mellett. A kétlépcsős kisüsti főzést választotta, amely különleges figyelmet igényel, és tisztább, ízletesebb italt eredményez.
Ez nem a mennyiségről, hanem a minőségről szól
- vallja. A barátok, ismerősök folyamatos dicsérete ösztönözte, hogy tovább tökéletesítse a pálinkáit, végül a versenyzés mellett döntött.
Címlapkép: Getty Images