Díjnyertes lett a kertész pálinkája: mutatjuk, miből készült
Kertészkedéssel kezdődött, az üllési pálinkaverseny győztes főzete lett belőle.
Kertészkedéssel kezdődött, az üllési pálinkaverseny győztes főzete lett belőle.
A boltokban borsos összegekért árulják az aszalványokat, kilós kiszerelésben (online webáruházakban) 4-5 ezer Ft alatt ne is álmondjunk minőségi aszalt szilváról. Holott otthon is könnyen elkészíthetjük!
Bill Murray pár napot Magyarországon töltött, ittartózkodása alatt meglátogatta egykori limuzinsofőrét, aki Tökölön él.
Rekordszámú nevezés érkezett a Gyulai Pálinkafesztiválon belül meghirdetett Brillante-2024 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre. A díjakat május 18-án osztják ki.
A verseny célja, hogy népszerűsítsék a magyarok kedvenc hungarikum-italát, ne csak a mámoros élményekért, hanem kulináris élvezetéért is fogyasszuk azt.
A 10 éves jubileumi évtől az Agrárminisztérium pálinkája mellett megválasztásra kerül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pálinkája és a Legeredményesebb főzde is.
A noszvaji Kövér Pálinkafőzde Besztercei Szilva Pálinkája lett a legjobb az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen, Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje díjat pedig a hegykői 1 Csepp Pálinka érdemelte ki.
Az idei Nemzeti Pálinkakiválóság Program ősszel került meghirdetésre, amelyre 16 pálinkaház összesen 103 tétellel nevezett. Mutatjuk, melyik pálinkaház zsebelhette be a fődíjat!
Ilyenkor roskadoznak a fák a cseresznyétől és a meggytől: tudd meg, hogyan dolgozd fel, hogyan tartósítsd a gyümölcsöket úgy, hogy semmi se menjen kárba! Most eláruljuk, mik a magyar gasztronómia legjobb meggyes receptjei és hogy hogyan készül a klasszikus meggykeszőce!
Az Európai Bizottság március 7-i döntésével a Homokháti őszibarack pálinka elnevezés uniós oltalomban részesült, ezzel 79-re emelkedett az uniós oltalom alatt álló földrajzi árujelzők száma.
Előbb-utóbb új gyümölcsfajtákból kell pálinkát főzni, mert az eddigi alapanyagok nem élik túl az éghajlatváltozást, alma és málna helyett jöhet a kivi.
Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés, a szakmai szereplők az előzőnél kedvezőbb évre számítanak, a tavalyi visszaesés után az idén 600 ezer hektoliterfok feletti mennyiség várható.
Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton.
Országszerte 22 bérfőzéssel és kereskedelmi főzéssel foglalkozó szeszfőzdében tartottak váratlan ellenőrzéseket, ahol 18 esetben tártak fel szabálytalanságokat.
Az ismeretlen összetételű, illegális úton előállított többféle röviditalt mesterséges pálinkaaromákkal ízesítették, a keverékek alkoholtartalma ötven százalék volt.
A kötelező visszaváltás miatt rengeteg pluszköltsége keletkezik, emellett pedig csak a Mohunak töréstesztre beküldeni előírt üvegeken százezreket bukik egy-egy pálinkafőzde 2024-től.
Az infláció várhatóan jövőre sem fog megállni, így szinte biztos, hogy ez visszavetheti a hazai pálinkafőzési kedvet is. A minőségi párlatok esetében még 30-40%-os áremelkedés sem elképzelhetetlen – közölte Gazdag Attila, a Pannónia Pálinka Kultúra Egyesület alapító-elnöke.
Költségeik emelkedésével küzdenek a kereskedelmi pálinkafőzdék, ráadásul ellenőrzés híján a zugfőzdék zavarják a legális piacot. A kereskedelmi főzdéknek jelentős áremelést kellene végrehajtaniuk.
A közigazgatási államtitkár szerint a magyar pálinkakultúra hatalmasat lépett előre az elmúlt évtizedben az alapanyag és a technológia terén is.
A versenyre nevező vállalkozók és főzőmestereik ismét magasra tették a lécet, és a folyamatos kísérletezéseiknek köszönhetően idén is kiváló minőségű pálinkákkal neveztek.