Belerokkan a Posta a karácsonyi rohamba: külsős dolgozókat bérelnek

HelloVidék   
  Megosztom
Belerokkan a Posta a karácsonyi rohamba: külsős dolgozókat bérelnek

2018-ban összességében akár 20 százalékkal is több lehet a kézbesítendő csomag, illetve árutartalmú küldemény; ez gyakorlatilag az e-kereskedelem növekedésének köszönhetően egyre többen vásárolnak online, boltba csak akkor mennek, amikor megnézik a kiszemelt terméket - írja az infostart.hu.

Mint minden évben, idén is nagy rohamra számít év végén a Magyar Posta, ezért extra kapacitásokat, plusz csomagraktárakat és kölcsönzött munkaerőt is bevet a nagy hajrában.

Az év végi megnövekedett forgalom, - ami az online akciókkal függ össze - novemberben indul és karácsonyig tart. Idén 20 százalékkal több csomag várható mint tavaly, ez az e-kereskedelem térhódításának tudható be.

Tavaly hárommillióan vásároltak az interneten keresztül, és egy vásárló átlagosan tízszer rendelt

- mondta a Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője. Ez azt jelenti, hogy tavaly 30 millió terméket kellett kiszállítani, ennek a nagy része év végén érkezett.

Október elején üzembe állítottunk egy új, automata csomagfeldolgozó rendszert, amelynek a kapacitása háromszor akkora, mint a korábbié. Hatvan postán extra kapacitást építettünk ki, kifejezetten csomagátvételre. A létszámot is bővítjük és bérelt munkaerőt is alkalmazunk,
elsősorban a csomagfeldogozásban

- sorolta a szóvivő, majd hozzátette, hogy több csomagautomata is szolgálatba állt a legforgalmasabb pontokon. A szakember kiemelte, hogy a csomag kézbesítési ideje alapvetően nem a postától függ, hanem attól, amit a webáruház vállal, ugyanakkor ha valaki külföldről rendel, több hetes szállítási idővel kell számolnia.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

posta

gazdaság

ajándék

karácsony

levél

csomag

csomagküldés

online vásárlás