Új rendszer a bankoknál: a jövő nyártól, akár hétvégén is utalhatják a fizetést a cégek

MTI   
  Megosztom
Új rendszer a bankoknál: a jövő nyártól, akár hétvégén is utalhatják a fizetést a cégek

A jövő nyáron induló gyorsutalási banki rendszernek köszönhetően akár hétvégén is lehetőség lesz például a fizetések kiküldésére; az utalt összeg öt másodpercen belül megérkezik az egyik számláról a másikra - mondta a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója kedden az MTI-nek.

Bartha Lajos elmondta, az azonnali utalás magánszemélyek esetében 10 millió forint alatti összegeknél a nap 24 órájában és a hét minden napján, akár ünnepnapokon is működik majd.

Hozzátette, július 1-től lehetőség lesz arra is, hogy telefonszám, email cím vagy adószám megadásával utaljanak bankszámlaszámra, az új rendszer ugyanis összeköti ezeket az adatokat, s azonosítja ezek tulajdonosát.

A jövőben így a sárga csekk is feleslegessé válhat - mondta.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bank

utalás

fizetés

azonnali utalás

gyorsaság

új rendszer