Hatalmas méreteket ölt a cigarettacsempészet: drónokat is bevet a NAV

MTI   
  Megosztom
Hatalmas méreteket ölt a cigarettacsempészet: drónokat is bevet a NAV

November végéig negyvenmillió szál cigarettát és 15 tonna dohányt vont ki a feketepiacról az adóhivatal, és az idén is számottevő létszámot és modern technikai eszközöket vet be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a cigarettacsempészek felderítése, valamint az illegális dohánykereskedelem csökkentése érdekében - közölte a Magyar Idők.

A lap keddi száma szerint az idén a hatóság rendszeres ellenőrzéseket és rajtaütésszerű akciókat tart a határátkelőknél, a közutakon, a vásárokban és a zöldhatáron.

Leopold Róbert, a NAV jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője elmondta, a szervezet több technikai eszközt szerzett már be a jogsértő folyamatok megfékezésére, például teherautó- és a vonatröntgent, és drónokat. Az adóhivatal 2015-ben húszmillió forintért vásárolt pilóta nélküli repülőeszközt, a modern készülék segítségével úgy lehet megfigyelni a bűnözői köröket, hogy azok erről nem szereznek tudomást. A drónon található felvevőkészülék már sikeres rajtaütéshez is hozzásegítette az adóhatóság embereit.

Tavaly január eleje és november vége között negyvenmillió szál cigaretta akadt fenn a hatósági hálón, a tétel feketepiaci értéke a NAV számítása szerint meghaladta az 1,8 milliárd forintot. Ehhez 15 tonna finomra vágott és egyéb fogyasztási dohány társult, a tetemes mennyiség nagyjából 350 millió forintot ért. Cigarettából tavaly november végéig többet foglaltak le a pénzügyőrök és a pénzügyi nyomozók, mint 2017 egészében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csempészet

cigaretta

cigi

nav