A zöldségek és gyümölcsök áfacsökkentését sürgetik a szakemberek

HelloVidék   
  Megosztom
A zöldségek és gyümölcsök áfacsökkentését sürgetik a szakemberek

Az elmúlt hetekben ha el nem is tűnt, de visszaszorult a magyar boltokban a kínai fokhagyma, azonban a helyét sok esetben spanyol zöldség vette át – mondta az agrárkamara beszállítóipari osztályának elnöke. Mártonffy Béla szerint mindez kedvezően változhat a jövőben, mert Magyarország önellátóvá válhat - írja az infostart.hu.

Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztályának elnöke elmondta az InfoRádióban, hogy a hazai fokhagyma mellett kínai és spanyol árut forgalmaznak leginkább Magyarországon.

Az elnök szerint minden hazai termék forgalmazása visszaesett a rendszerváltás után, erős a harc az importtermékekkel, melynek nem kedvez a 27 százalékos áfa. A fokhagyma mintegy 85 százaléka Csongrád megyében terem.

Nagyon szeretnénk, ha a teljes magyar fogyasztást – ami olyan 80-90 deka – magyar termékből tudnánk fedezni

– mondta az elnök, majd hozzátette, hogy szerinte fontos lenne a zöldségek és a gyümölcsök áfacsökkentése, mivel nehezen veszi fel a harcot a minőségi magyar áru a gyenge minőségű de olcsó külföldi fokhagymával.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fokhagyma