Imateremben fohászkodhatnak a sikeres vizsgákért a debreceni diákok

MTI   
  Megosztom
Imateremben fohászkodhatnak a sikeres vizsgákért a debreceni diákok

Kilencmilliárd forintos infrastruktúrafejlesztés kezdődött a Debreceni Egyetem campusain - közölte az intézmény kancellárja az egyetem központi épületében tartott projektindító rendezvényen.

Bács Zoltán egyetemi tanár elmondta: a Debreceni Egyetem felsőoktatási infrastruktúrafejlesztése a gyakorlati és szakmai képzés megújítása érdekében című projektjük 6,225 milliárd forint támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában 2020 márciusáig megvalósuló fejlesztések kilenc egyetemi kar mellett a klinikai központot és az egyetemi könyvtárat érintik - tette hozzá.

Bács Zoltán az egyetem egyik legjelentősebb beruházásának nevezte a fejlesztést, amelynek keretében az érintett karokon korszerű oktatási és tanulási körülményeket teremtenek meg. A kancellár kiemelte az Egyetem téri campuson felépülő Learning Center létrehozását: a 4450 négyzetméteres épület 2,286 milliárd forint pályázati forrásból és további 2,6 milliárd forint saját erőből készül el a jövő év tavaszára.

A karokat érintő fejlesztések során egyebek mellett korszerűsítik a sebészeti műtéttani tanszék és a szemészet épületét, a fogorvosi klinika műszereit, kialakítják a nyíregyházi egészségügyi kar szimulációs központját, megújítják az egyetemi campusok informatikai hálózatát, a mezőgazdasági, a műszaki, a természettudományi és a bölcsészettudományi karok képzőhelyeit és műszerparkját - hangzott el a projektnyitó rendezvényen.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egyetem

debrecen

fejlesztés

debreceni egyetem

beruházás

infrastruktúra