Megújul az ország egyik legfontosabb tava: erre megy el 23 milliárd forint

HelloVidék   
  Megosztom
Megújul az ország egyik legfontosabb tava: erre megy el 23 milliárd forint

Döntött a kormány: bő 23 milliárd forintot fordítanak arra, hogy fejlesszék a Fertő tó turisztikai vonzerejét – szúrta ki a HelloVidék a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Mint ahogyan az a Magyar Közlöny 2019. február 28-ai számából kiderül, a kormány döntött a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározásáról és a térségben megvalósítandó egyes fejlesztések megvalósításához szükséges források biztosításáról szóló 1862/2016. (XII. 27.) Korm. határozat módosításáról. A módosítás alapján a Fertő tó turisztikai attraktivitásának fejlesztését tűzték ki célul, mely a Fertő tavi vízitelep fejlesztével csúcsosodik ki.

A fenti táblázatból kiderül, hogy a Fertő tóhoz csoportosított 23,26 milliárd forint a turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatásfejlesztését, ezen belül a Fertő tó alapinfrastruktúrájának fejlesztését, vízminőségének javítását, valamint a vendégfogadás és szállásadás infrastruktúrájának megteremtését hivatott szolgálni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fertő tó

támogatás

turizmus

fejlesztés

kormány

magyar közlöny