Lenullázható a villanyszámla? Egyre többen használnak napelemeket hazánkban

MTI   
  Megosztom
Lenullázható a villanyszámla? Egyre többen használnak napelemeket hazánkban

Egyre többen használnak napenergiát Magyarországon, mivel a rendszerre való csatlakozási költségek csökkenése miatt hosszútávon a villanyszámlájuk lenullázásában bízhatnak a felhasználók - mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Nemcsak a háztartási napelemek, hanem a nagyobb, engedélyköteles naperőművek száma is növekszik, mondta el Scherer Zsolt.

A 2017-es adatok szerint az ország teljes fogyasztásának 7,5 százalékát megújuló energiák, döntő részében napelemek termelték. A napelemek telepítése egyre olcsóbb, ezzel párhuzamosan egyre növekszik a háztartások átlagos fogyasztása, így rendszerszinten is megjelenik az igény az olcsóbb energiára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

napelem

környezettudatosság

napenergia