Kiderült: védett terület volt a Balatonnál kiirtott erdő

24.hu   
  Megosztom
Kiderült: védett terület volt a Balatonnál kiirtott erdő

Letarolták a tóparti erdő jelentős részét a balatonfűzfői strand melletti szakaszon, miután az önkormányzat elfogadta, hogy strandröplabda-centrumot alakítsanak ki a területen. A fák kivágása után Marton Béla polgármester a fűzfőiek Facebook-fórumán azt állította, hogy az erdő szimpla építési terület volt, azonban az erdő Natura 2000-es oltalom alatt áll - írja a 24.hu. 

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Balaton partján eltűnt egy komplett erdő. A polgármester azt állította, hogy „a strand és a Sirály kikötő közötti terület az önkormányzat tulajdonában van, és nem Natura 2000-es besorolású”, miután a helyiek felelősségre vonták az erdő letarolása miatt.

A 24.hu birtokába került dokumentum alapján azonban nem igaz, hogy csak veszélyes fákat vágattak ki, ugyanis a helyrajzi számon nyilvántartott terület Natura 2000-es oltalom alatt áll, tehát védettséget élvez. A Veszprém Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a védettséget az ingatlan-nyilvántartásba is rögzítették, a lap információi szerint a védett területet érintő fakivágásokról nem értesítették a hatóságot, pedig ahhoz külön engedély szükséges. A portál szerint a sportcentrum építésére kiszemelt terület különleges besorolásáról a beruházással kapcsolatos testületi szavazások előtt nem tájékoztatták az önkormányzati képviselőket sem.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdő

balaton

balatonfűzfő

építkezés

fa

erdőirtás

beruházás

natura 2000

kormányhivatal