Robottechnológiára vált a Bock: a cég 3,8 milliárdból fejleszt

MTI   
  Megosztom
Robottechnológiára vált a Bock: a cég 3,8 milliárdból fejleszt

A német Bock csoport magyarországi vállalata, a Bock Hungária Kft. 3,8 milliárd forintból bővíti gyártókapacitását Ajkán és Noszlopon, 60 új munkahelyet hozva létre a fejlesztéssel a Veszprém megyei településeken.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón közölte, hogy a kormány 800 millió forinttal támogatja az irodabútor-gyártó vállalat beruházását. Magyar Levente a kormányzati segítséget azzal indokolta, hogy a Bock Hungária mélyen integrálódott a magyar gazdaságba, szervesen kapcsolódik a helyi ipari háttérhez és a beszállítók hálózatához.

A német csúcsipar térnyerésével Magyarország sokat nyer, a Bock belföldi vállalata ráadásul magas hozzáadott értékű termelést telepít Veszprém megyébe - tette hozzá az államtitkár. A cég - mint mondta - a kormányzati törekvésekkel összhangban fejlesztési, kutatási és tervezési tevékenységet hoz, a beruházás a cégvezetés és a minisztérium egyeztetése után egy évvel már meg is kezdődött.

A fejlesztés során új gyártócsarnok épül, a gépsorokat pedig robottechnológiával korszerűsítik, mondta el Frank Eidmann, a Bock Hungária ügyvezetője, aki a növekvő megrendelői és vevői igényekkel magyarázta a beruházást.

A Bock nem csupán összeszerelő üzem, hiszen a gyártás mellett új technológiákat is fejleszt, mondta el Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője. A Bock Magyarországon készült fejlesztéseit világszerte alkalmazzák, Kovács Zoltán ezért abban bízik, hogy a vállalattal hamarosan stratégiai együttműködés is születhet.

Az irodabútorok és alkatrészek gyártásában piacvezető Bock csaknem ezer munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, amely így a legjelentősebb termelési helyszín a cégcsoporton belül. Szakmai befektetőként 1996-ban jelentek meg belföldön, a noszlopi telephelyen 2002-ben, az ajkai üzemben pedig 2010-ben indították meg a termelést. A Bock Hungária 2017-ben 10,7 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el. A vállalatcsoport Magyarországon és Németországon kívül Kanadában és Kínában is működtet gyárakat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bock

robot

fejlesztés

irodabútor

bútor