Szépen fejlődik Miskolc: mutatjuk, mik a város tervei!

HelloVidék   
  Megosztom
Szépen fejlődik Miskolc: mutatjuk, mik a város tervei!

Miskolcon rendkívül jól halad a Modern Városok program fejlesztéseinek megvalósítása a többi megyei jogú városhoz képest. A város a teljes 336 milliárd Ft-os programcsomagból 144 milliárd Ft forrást már lehívott. A többi megyei jogú városhoz képest előrébb tart a fejlesztésekkel, hiszen mindegyiket el tudták már kezdeni, valamennyi vagy előkészítési, vagy már kivitelezési szakaszban van.

Nagyon jól találta ki a városvezetés a programot magát, rendkívül összetett, szinte az élet minden területén életminőséget javít Miskolcon. A közlekedési fejlesztéseken túl reflektál a gazdasági kihívásokra, hiszen ipari terület kerül kialakításra, az épített örökség védelmére, a diósgyőri vár fejlesztése tekintetében, a Miskolctapolcai fürdőfejlesztés pedig az ország egyik legnagyobb turisztikai idegenforgalmi fejlesztése. Az okos város program pedig egyedülállóan innovatív, a legkorszerűbb, az összes, 200 megyei jogú városi fejlesztés közül.

– mondta Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Még idén elkezdődik az Y-híd építése. A diósgyőri vár II. ütemének közbeszerzési eljárása heteken belül lezárulhat, és várhatóan ez év végén megkezdődhet a kivitelezés. Így 2021 év végére befejeződhet a vár teljes rekonstrukciója, amire 15.9 milliárd Forintot biztosít a kormány, mondta el dr. Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője.

A miskolctapolcai fürdőkomplexum is fejlődött, ma már egy 21. századi fürdő várja a miskolciakat és a turistákat; a 12,7 milliárd Ft-ból magvalósuló második ütem pedig - ami Magyarország legnagyobb értékű turisztikai fejlesztése - 18%os készültségnél tart, befejezése 2020 decemberében várható – olvasható Miskolc Polgármesteri hivatalának közleményében.

Alakszai Zoltán elmondása szerint a Smart fejlesztések a 21. századi Miskolcot valósítják meg. Nem öncélú projektek, az okos város program nem csak kütyükről és informatikáról szól.

Olyan fejlesztésekről beszélünk, amelyek valóban a miskolciak érdekeit szolgálják, amelyek könnyebbé, egyszerűbbé teszik az életüket.

– fogalmazott a jegyző.

Ezeknek egy része a már épülő térfigyelő kamerarendszer, amelynek központját nemrég adták át. Jelenleg a gerinchálózat építése zajlik, és megkezdődik a kamerák telepítése is. Ide tartozik az intelligens forgalomirányítási rendszer, és az e-jegy bevezetése, amelyek teljesen új alapokra helyezik majd a városi közösségi közlekedést.

Elkészült az a városi közterületi hibabejelentő rendszer, amelynek segítségével a miskolciak valós idejű információkat tudnak majd szolgáltatni a városvezetésnek arról, hogy hol tapasztalnak közterületeken városüzemeltetéssel összefüggő problémát. A TiMi – (Tiszta Miskolc) elnevezésű applikáció bevezetését heteken belül elkezdi a város.

Fotó: MTI/Földi Imre

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

fejlesztés

modern városok program

innováció