Nagyot fejleszt a Borsodchem: két új üzemet is építenek

Világgazdaság   
  Megosztom
Nagyot fejleszt a Borsodchem: két új üzemet is építenek

Két hatalmas, saját forrásból indított beruházáson is dolgozik a BorsodChem, és 2020-ban egy új termékkel állna elő, egy évre rá pedig kiváltaná az egyik kínai alapanyagimportot - írja a Világgazdaság.

Két sikeres év van a BorsodChem Zrt (BC) mögött az anyavállalat, a Wanhua kínai vegyipari cég energiahatékonyság-javítást és tevékenységoptimalizálást célzó intézkedései miatt, de a piac is jól alakult.

Arathattunk, így saját forrásból indíthattunk beruházásokat

– mondta a lapnak Hegedűs István, a társaság pénzügyi igazgatója, aki hozzáfűzte: annak ellenére, hogy csökkent a termékek ára, fenntarthatóvá vált a BC tőkeszerkezete a németországi és szaúdi kapacitások megjelenésével. A BC műanyagipari termékeit, az MDI és a TDI nevű alapanyagot főként európai vevők vásárolják meg, de gazdaságosan szállítják őket az amerikai kontinensre is.

A beruházás egy 48 milliárd forintos három üzem létesítésével együtt járó anilinprojekt, a gyár különböző részegységei pedig amerikai, svájci és kanadai vállalatok licencei alapján fognak elkészülni. 2017-ben indult az építkezés, az átadás pedig 2021-re várható. A változtatással a BC már nem fog a kínai anilin-importra szorulni. A másik nagy beruházás egy 20 milliárd forintos projekt, az ezzel kapcsolatos HPM-üzem 2020-ra fog elkészülni.

A HPM lesz az első olyan termék Magyarországon, amely a Wanhua licence alapján készül

– fogalmazott Varga Béla, a cég HR- és kommunikációs igazgatója. Ahogy írják, +az európai piacra szánt HPM egy hőre lágyuló poliuretán műanyag – az MDI továbbfeldolgozott változata –, amelyből a hétköznapi életben is használt termékek sorát állítják elő." Ilyet eddig a Borsodchem korábban nem gyártott.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

borsodchem

gazdaság

gyár

beruházás

fejlesztés