Segítő jobbot kaptak a magyar zöldség- és gyümölcstermesztők

HelloVidék   
  Megosztom
Segítő jobbot kaptak a magyar zöldség- és gyümölcstermesztők

Új, fontos ágazatot képviselő szakmaközi szervezettel kötött együttműködési megállapodást a Takarékbank az AGROmashEXPO csütörtöki napján. A Takarékbank és a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az eseményen aláírt szerződés alapján nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, szakmai képzésekkel, piaci előrejelzésekkel is segíti a zöldség-gyümölcságazat hatékonyságának és versenyképességének javítását.

A megállapodás immár a hatodik a bank agrárszakmai együttműködéseinek sorában, ám kiemelt jelentőséggel bír, hiszen az ágazatban jellemzően alacsonyabbak az uniós támogatások.

Az ágazatban jellemzően alacsonyabbak az uniós támogatások az agrárium átlagához képest, így jóval nagyobb mértékben van szükségük a banki szerepvállalásra

- hangsúlyozta az aláírást követően Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

Fotó: Takarékbank/Németh Szabolcs

Az elnök hozzáfűzte, hogy az agrárfinanszírozásban egyre nagyobb piaci részesedéssel rendelkező Takarékbanknak fontos, hogy támogatni tudja a magyar zöldség-gyümölcs ágazatot, hiszen hazánk a termesztéshez kiváló adottságokkal rendelkezik és a magyar termék nemcsak ízletesebb az importnál, hanem környezetbarát is.

A megállapodással a növénytermesztők és állattenyésztők mellett egy kulcsfontosságú ágazattal bővül a mezőgazgadági partnerszervezetek köre.

A klímaváltozás, a munkaerőkérdés és a digitalizáció sok új kihívás elé állítja a sokféle növényfajt termelő gazdákat, feldolgozókat a következő években. Egyre nagyobb igény jelentkezik a fogyasztók részéről a kiváló minőségű magyar termékre. Ennek teljesítését pedig csak nagy arányú befektetésekkel lehet megvalósítani.

A szakmaközi szervezet a Takarékbankkal megkötött együttműködési megállapodással még több segítséget tud nyújtani tagjainak a további fejlesztések, korszerűsítések finanszírozásához

- fogalmazott Ledó Ferenc, a FruitVeB elnöke.

A FruitVeB a Takarékbank célul tűzte ki, hogy a finanszírozás segítésén túl költségelemzésekkel, megtérülési és hatékonyság vizsgálatokkal is hozzásegíti a termelőket a döntések meghozatalához, hiszen sok esetben egy-egy beruházás, korszerűsítés megvalósítása 10-20 évre is befolyásolja a jövedelmezőséget.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

takarék csoport

agrárium

agrár

agromashexpo