Milliárdos fejlesztés Szabolcs megyében: 800 lakás épül a 12 ezer fős településen

HelloVidék   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés Szabolcs megyében: 800 lakás épül a 12 ezer fős településen

Bérlakásépítési programot indított tavaly a nyírbátori önkormányzat. Azt tervezik, hogy tíz éven belül 600-800 lakást építenek a 12 ezer fős településen - írja a Világgazdaság.

A lap szerint az egymilliárd forintos, kétharmad részben hitelből finanszírozott bérlakásépítési program keretében első körben 71 lakás épül fel a tízhektáros önkormányzati telken, amelyek mostanra már szerkezetkészek. Az önkormányzat meg akarja állítani a kisváros lakosságszámának csökkenését és az elképzelés szerint a helyi ipar munkaerőhiányát is enyhíthetnék az új lakások.

A kivitelezőnek vállalnia kellett, hogy a bérlakások mellett eladásra, saját kockázatra is épít lakásokat, így a területet tömbházak, sorházak és kertes házak is színesítik majd. A tervek szerint tíz éven belül 600-800 lakás építését tervezik.

Máté Antal, Nyírbátor polgármestere elmondta, hogy elkészült az önkormányzat által építtetett 114 ágyas munkásszálló is. Hozzáfűzte, hogy a városban lévő ipari parknak köszönhetően folyamatosan nőnek a település iparűzésiadó-bevételei, amire szükség is van, mert a bérlakásprogramot részben egy tizenöt éves futamidejű hitelből fedezi az önkormányzat.

A vissza nem térítendő állami támogatást a polgármester nem tartja jó megoldásnak, mert piaci- és versenytorzító hatású. Szerinte javítani kellene az állami feltételrendszeren, az önkormányzatokat kedvező hitelekkel, a kamatok egy részének átvállalásával, hosszú távú programokkal bátoríthatná a kormányzat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

ingatlan

bérlakás

nyírbátor

szabolcs-szatmár-bereg megye