Nagyot ment a magyar település: itt jegyezték be a legtöbb autót

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyot ment a magyar település: itt jegyezték be a legtöbb autót

Óriási különbségeket találunk, ha megnézzük, hogy a lakosságszámhoz képest melyik településünkre van bejegyezve a legtöbb személyautó. A lista élén álló Pest megyei községben minden egyes helyi lakosra tíz darab kocsi jut a csecsemőtől az aggastyánig, míg az utolsó helyezett borsodi falucskában húsz emberre jut egy szem autó - írja a vezess.hu.

Ahogy a portál írja, a listát természetesen Budapest vezeti, viszont úgy gondoljk, sokkal érdekesebb a dolog, ha az adott városban, faluban élők számához képest nézzük a járművek mennyiségét. Ennek alapján a főváros az országos átlagot hozza, viszont elsőre egészen meglepő települések kerülnek a közel 3200 tételből álló lista élére.

A KSH összeállított egy terjedelmes táblázatot a Vezess kérésére, amely tartalmazza az összes hazai város és község járművekkel való ellátottsági adatait. A statisztikai hivatal ezer helyi lakosra vetítve adta meg a számokat, ami azt jelenti, hogy a sort vezető Pest megyei Csomád melletti 10 286-os szám szerint az 1700 lelkes kisvárosban minden egyes polgárra 10-10 darab bejegyzett személyautó jut. Az összes jogosítvány nélküli gyermekre, a csecsemőtől a 17 éves kamaszokig, a jogosítványt soha nem szerzett helyiekre úgyszintén, ahogyan a már régen nem vezető idősekre is.

Ennek alapján íme, az első öt település:

Sorrend Település Személyautók száma/1000 lakos
1. Csomád 10 286
2. Tüskevár 4760
3. Tésa 3933
4. Kutasó 2344
5. Egyházasdengeleg 1545

A cikk itt folytatódik tovább.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

autóvásárlás

autóvásárlás

település