Fontos változás jön a bankokban: tudj meg mindent az azonnali fizetési rendszerről + videó

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás jön a bankokban: tudj meg mindent az azonnali fizetési rendszerről + videó

Március másodikán elindul az azonnali átutalás rendszere, amellyel néhány másodperc alatt, pár gombnyomással lebonyolíthatjuk utalásainkat. Az eddigi tesztek alapján minden hazai bank részt tud venni az új rendszerben, amely hétvégén is üzemel majd. Még sok kérdés felmerülhet, de a Takarékbank az alábbi videóban mindent megválaszol az új rendszerrel kapcsolatban.

A tavalyi halasztás után 2020. március másodikán tényleg elindul Magyarországon az azonnali átutalás rendszere. Az új rendszerrel az átutalások mindössze néhány másodperc alatt lebonyolódnak és egyszerűen, néhány gombnyomással, akár mobileszközről is elindíthatók lesznek. Az eddigi tesztek szerint minden hazai bank részt tud venni az azonnali utalási rendszerben, ami nemcsak 0-24 órában fog üzemelni, hanem hétvégén is.

Nagy változás lesz, hogy a gyorsaság mellett az utalás folyamata is egyszerűbb lesz, hiszen lehet majd e-mail cím vagy telefonszám megadásával is utalni, illetve fizetési kérelmet is lehet küldeni majd a legtöbb banknál. A Pénzcentrum szerint ugyanakkor fontos tudni azt is, hogy március másodikától, az azonnali fizetés első szakaszában nem lesz a rendszer része a nyugdíjkifizetés, illetve a bérkifizetések sem, mivel a kincstári tranzakciók (küldési oldalról), valamint a csoportos utalás még nem képezik részét az azonnali fizetésnek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénzcentrum

takarék

takarékbank

azonnali fizetési rendszer