Milliós beruházás kezdődik: család- és gyermekjóléti központ épül Kecskeméten

MTI   
  Megosztom
Milliós beruházás kezdődik: család- és gyermekjóléti központ épül Kecskeméten

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló beruházás során az egykori Rudolf-laktanya - a Széktói stadion szomszédságában lévő - három műemléki épületét hasznosítják. A volt altisztképző, valamint a zuhany-mosókonyha épülete az örökségvédelmi szempontoknak megfelelően teljesen megújul. A két épület között elhelyezkedő, romos, egykori zárt kispuskalőtér pedig bővülve, az épített örökség értékeit megőrizve épül újjá.

A több mint 1300 négyzetméter alapterületű, akadálymentesített komplexum új épületében az intézmény ügyfélforgalmi és a közösségi funkciókat ellátó helyiségeit, a két felújítandó épületben pedig a dolgozói irodákat alakítják ki.

A szomszédos, nagyjából 5200 négyzetméteres terület szabadtéri - elsősorban sport- és szabadidős - programok, illetve csoportfoglalkozások tartására lesz alkalmas szociálisan hátrányos helyzetű, különösen csellengő vagy veszélyeztetett gyermekek számára.

A családsegítő és gyermekjóléti szolgálat jelenleg a Fecske utcában két, egymástól távolabb lévő épületben működik. A beruházással az eddigieknél fejlettebb és modernebb közegben, családias környezetben szervezhetik meg a városi és járási szintű ellátást. Az új központ épülete alkalmas lesz a családfókuszú szociális munkára és szakmai műhelyként is funkcionál majd. A beruházás várhatóan 2021 végén fejeződik be.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

család

gyermekjólét

központ

kecskemét