Hatalmas termelői piac épül Letenyén: hűtőházat is kapnak a gazdák

MTI   
  Megosztom
Hatalmas termelői piac épül Letenyén: hűtőházat is kapnak a gazdák

Termelői piacot és a piac igényeinek kiszolgálását szolgáló hűtőházat építettek Letenyén a Top (Terület- és településfejlesztési operatív program) keretében 236 millió forintból - mondta Farkas Szilárd, a város polgármestere.

A termelői piacot a használatbavételi engedélyek megszerzése után, várhatóan ősszel nyitják meg. A polgármester tájékoztatása szerint a beruházás költségéből 217 millió forint európai uniós támogatás, a többi önkormányzati forrás. A piac és hűtőház üzemeltetéséhez szükséges közmű-vezetékeket 5600 négyzetmétert meghaladó önkormányzati telken építették ki.

A termelői piacon a kézműves áruk mellett szezonális termékeket is árusíthatnak. A termelők számára előnyt jelent majd, hogy a hűtőházban tárolhatják a terményeiket, a zöldséget és a gyümölcsöt

- ismertette Farkas Szilárd.

A termelői piac épületében 40 pavilont alakítottak ki, de a kültéri, ponyvával fedett részben is lehet majd árusítani

- tette hozzá a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

letenye

piac

termelői piac

termelők

terület- és településfejlesztési operatív program