Gigaberuházás a megyeszékhelyen: ezért húznak fel három napelemparkot 750 millióért

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás a megyeszékhelyen: ezért húznak fel három napelemparkot 750 millióért

Az átadás előtt álló, fél megawatt teljesítményű napelemparkok olyan jelentős pécsi intézmények villamosenergia-igényének jelentős részét fedezik majd, mint a Kodály Központ, a Zsolnay-negyed, a Pécsi Nemzeti Színház, a műjégpálya és a Hullámfürdő.

Százszázalékosra nőtt Pécs három napelempark-beruházásának pályázati támogatása a korábbi hatvan helyett, ezzel a város 300 millió forintot takarít meg - mondta Hoppál Péter, a baranyai megyeszékhely és térsége országgyűlési képviselője kedden. A politikus a 750 millió forintos fejlesztés helyszínén, a Füzes dűlőben tartott sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy

"Az elmúlt években rengeteg külföldi befektetőt és beruházást sikerült Pécsre integrálni, de annak, hogy a város továbbra is eredményes legyen, feltétele, hogy jó tervek álljanak rendelkezésre, hatékony lobbit működtessünk és sikeres legyen a megvalósítás" - fogalmazott Hoppál Péter.

A pécsi polgármesteri hivatal a témában kiadott közleményében azt írta, hogy a napelemparkprojekt eredetileg százszázalékos európai uniós támogatással valósult volna meg, ám miután az új városvezetés a beruházás felülvizsgálata után több hatósági állásfoglalást kért, a támogatást folyósító minisztérium jelezte: a támogatás összege előre láthatóan nem hívható le az eredeti konstrukcióban. "Az elmúlt hónapokban több szakértő és városi szakember kitartó munkájának köszönhetően új szakmai javaslat született, melyet véleményezésre megküldtünk a projekt támogatását biztosító minisztériumnak. Kedden érkezett meg a minisztérium válasza, mely a Pécs által kidolgozott javaslatot szakmailag elfogadhatónak ítélte, és ezek alapján a projekt százszázalékos támogatása biztosítottá vált" - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

napelem

napelempark

pécs

támogatás

villamosenergia