Milliárdos beruházás Nyíregyházán: utakat aszfaltoznak és megújul egy felüljáró is

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás Nyíregyházán: utakat aszfaltoznak és megújul egy felüljáró is

Központi költségvetési forrásból útfejlesztésre 5 milliárd forintot, további 1,5 milliárdot pedig a város egyik legforgalmasabb felüljárójának felújítására fordít Nyíregyháza önkormányzata.

Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros polgármestere szerdán a sajtónak nyilatkozva elmondta, a 36-os főút belterületi szakaszaként használt Tiszavasvári úti felüljáró teljesen megújul, a várhatóan jövő tavasszal kezdődő munkálatok során kicserélik a műtárgy tartószerkezeteit, felújítják a járdákat és kerékpárutat alakítanak ki rajta.

A tervek már elkészültek, a rekonstrukcióhoz szükséges 1,5 milliárd forintot költségvetési forrásból biztosítja a kormány Nyíregyháza számára

- közölte a polgármester.

Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője a tájékoztatón emlékeztetett, a vasúti fővonalak felett átvezető, 1977-ben átadott felüljáró biztosít közúti kapcsolatot a tiszavasvári járással, a város délnyugati részén lévő ipari területtel és a kertvárosi településrésszel. Az évek óta egyre romló állagú forgalmas felüljárón korábban sebességkorlátozást vezettek be.

Kovács Ferenc elmondta, a nyíregyházi önkormányzat a felüljáró rekonstrukciója mellett ötmilliárd forint támogatást kapott a városi földutak aszfaltozására. Nyíregyházán 2010 óta a központi költségvetésből és európai uniós forrásokból több mint száz belterületi földutat aszfaltoztak le és tizenöt csomópontot építettek ki, ez a munka folytatódhat a támogatás révén.

A városvezető hozzátette, a 610 kilométernyi önkormányzati út mintegy fele aszfaltos, a többi megújítására 5-6 milliárd forint értékben rendelkezik kiviteli tervekkel az önkormányzat.

Tájékoztatása szerint hamarosan elindulhat az útépítések első "csomagjának" közbeszerzése, kedvező esetben 2021 tavaszától megkezdődhet a földutak aszfaltozása.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyíregyháza

útfelújítás

útfejlesztés

felüljáró

aszfaltozás

beruházás

szabolcs-szatmár-bereg megye