Lazítanak a házorvosi praxisoknál: januártól így oldanák meg a brutális szakemberhiányt

HelloVidék   
  Megosztom
Lazítanak a házorvosi praxisoknál: januártól így oldanák meg a brutális szakemberhiányt

Egy 2021 januárjában hatályba lépő rendeletmódosítás szerint a jövőben olyan orvos is elláthat háziorvosi tevékenységet, akinek még nincs meg ehhez a szakképesítése, de van más szakvizsgája - írja a Világgazdaság.

A cikk szerint 2021. januárjától egyebek közt aneszteziológiai és intenzív terápiás, belgyógyászati, foglalkozás-orvostani, gasztroenterológiai, kardiológiai, esetleg urológiai, sebészeti vagy reumatológiai szakvizsgával is betölthető háziorvosi praxis az önkormányzattal szerződve. Ugyanez viszont ez nem vonatkozik a házi gyermekorvosi feladatok ellátására, ott csak olyan orvos rendelhet, akinek ehhez megvan a képesítése.

Decemberben 844 praxis állt üresen Magyarországon

571 háziorvosi és 273 fogorvosi praxisban nem rendelt orvos - írta a lap a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adataira hivatkozva. Jelenleg ezeken a heyleken helyettesítéssel oldják meg a betegellátást.

A legrosszabb helyzetben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élők vannak, ahol 67 háziorvosi és 15 alapellátó fogorvosi praxis áll üresen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szakemberhiány

háziorvosi praxis

háziorvosi rendelő