Hatalmas lehetőség a kis magyar falu előtt: az ország egyik éléskamrájává tennék a települést

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas lehetőség a kis magyar falu előtt: az ország egyik éléskamrájává tennék a települést

Üvegházakat telepítenek, sertéshízlaldát építenének Felgyőn, ezzel pedig az ország egyik éléskamrájává tennék a települést. A falu vezetése keresi azokat a lehetőségeket, amikkel tovább lehet fejleszteni a helyi gazdaságot - írja a delmagyar.hu.

A járványhelyzet okozta kezdeti „pofon” ellenére is pozitív volt ez az év Felgyő életében, ahhoz, hogy ez így legyen, kellett a vállalkozások és a lakosság támogatása is. A Magyar falu programban elnyert támogatások is sokat lendítettek a helyzetünkön, csak idén 32 és fél millió forintot nyertünk, illetve vannak sikeres TOP- és LEADER-pályázataink is. De egyébként sem panaszkodhatunk, közel 100 millió forint folyik be évente iparűzési adóból

- mondta Horváth Lajos, a falu polgármestere.

A portálnak kifejtette továbbá, hogy céljuk a folyamatos gazdaságfejlesztés, azon dolgoznak, hogy megteremtsék a feltételeket azon vállalkozásoknak, amik Felgyőre települnének a jövőben.

2020-ban kevesebb támogatást kapott a falu, ezt gazdaságélénkítéssel kell kompenzálnunk, segítenünk kell a gazdasági társaságainkat is. Ennek érdekében három hektáron üvegház épült, de további gazdasági területeket is szeretnénk kialakítani: tervben van további öt és fél hektáron üvegház létrehozása, illetve egy sertéshízlalda építése. Egy mezőgazdasági ipari parkot alakítunk ki, az ország egyik éléskamrájává szeretnénk tenni Felgyőt

- magyarázta Horváth Lajos.

A polgármester kiemelte az is, hogy egy komoly turisztikai fejlesztés is megvalósult a település határában, önkormányzati területen alakított ki egy tizennégy hektáros lőteret egy vállalkozás. A 2021-es évben a megkezdett beruházások befejezését, illetve a falu további rendezését várja a polgármester.

Tervben van egy csatornázási beruházás, illetve bölcsőde kialakítása is. Fiatalodik a falu, sok a beköltöző, sorban állás van az ingatlanokért. Mi pedig azon dolgozunk, hogy rendezett legyen a település, folytatjuk a fásítást, szépítjük Felgyőt

- összegzett a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

éléskamra

falu

település

felgyő

üvegház

sertéshízlalda

gazdaság

termelés