Diákok, figyelem: kezelési költség nélkül váltják vissza a januári helyközi diákbérleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Diákok, figyelem: kezelési költség nélkül váltják vissza a januári helyközi diákbérleteket

A kormány az egyéb védelmi intézkedésekkel együtt a középiskolák, a szakképző és a felsőoktatási intézmények digitális munkarendjét is meghosszabbította 2021. február elsejéig. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elrendelése alapján a helyközi szolgáltatók a januárra megváltott diákbérletek árát kezelési költség nélkül, teljes egészében visszafizetik azoknak, akik ezt legkésőbb január 18-án kérik.

A tantermen kívüli munkarend a védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet alapján eredetileg 2021. január 11-ig volt érvényben az egyetemeken és kilencedik osztálytól a középfokú iskolákban. A digitális oktatás meghosszabbítása miatt a januárra esetleg megvásárolt diákbérletek feleslegessé váltak.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta:

Az ITM a veszélyhelyzeti intézkedésekhez igazodva minden esetben haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket a feleslegessé váló bérletek visszaváltása érdekében. A helyközi közlekedési szolgáltatók összesített adataik szerint tavaly hasonló okokból több mint hétezer novemberi bérletet vettek vissza mintegy negyvenmillió forint értékben. Az innovációs tárca a díjmentes visszaváltás újbóli elrendelésével mentesíti az egyetemi hallgatókat, középiskolásokat és családjaikat az indokolatlan kiadásoktól.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bérlet

diákbérlet

visszaváltás

középiskola

szakközépiskola

felsőoktatási intézmények

digitális munkarend

innovációs technológiai minisztérium