Jó hír a gyermekes családoknak: húsvét előtt megkapják az előrehozott támogatásokat

MTI   
  Megosztom
Jó hír a gyermekes családoknak: húsvét előtt megkapják az előrehozott támogatásokat

Húsvét előtt megkapják az előrehozott családtámogatásokat a gyermekes családok a koronavírus-járvány okozta nehézségek csökkentéséért - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A közlemény szerint a márciusi családtámogatási ellátások - a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) - folyósítását a Magyar Államkincstár az áprilisi munkaszüneti napok miatt a szokásosnál korábban indítja.

A családtámogatások így a bankszámlára március 30-án érkeznek meg, a postai úton indított ellátásokat pedig március 29-31. között kézbesítik

- tették hozzá. Mint írták, az ellátások előrehozott utalása 1,2 millió embert érint, mintegy 33 milliárd forint összegben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

húsvét

családtámogatás

gyermekgondozást segítő ellátások

gyes

gyermeknevelési támogatás

gyet

magyar államkincstár