Kész horror: súlyos higiéniés állapotok miatt függesztettek fel egy pékséget + VIDEÓ

HelloVidék   
  Megosztom
Kész horror: súlyos higiéniés állapotok miatt függesztettek fel egy pékséget + VIDEÓ

Egy Dunaharasztiban működő sütőipari üzemet azonnali hatállyal felfüggesztett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülmények miatt.

Súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy Pest megyei sütőipari üzem helyszíni ellenőrzése során - számol be róla a Nébih honlapján.

Az egység több, termeléshez kapcsolódó helyiségében a padozat, az eszközök, a berendezések egyaránt szennyezettek, takarítatlanok voltak. Az alapanyagraktárban rágcsáló jelenlétére utaló nyomokat is találtak a szakemberek.

Az élelmiszer-hulladék, a selejtnek minősített termékek kezelése nem volt megfelelő sem az üzemben, sem azon kívül. Emellett az egység több helyiségében élelmiszert tároltak a padozaton, a szennyeződés veszélyének kitéve azt.

Üzem szerte, többek között a termelőtérben is, számos helyen szennyezett partvisokat, lapátokat tároltak az élelmiszerek közvetlen környezetében, az eszközmosogató helyiség padlóján pedig egy szennyes, undort keltő folyadékkal teli felmosó vödör állt.

Forrás: Nebih honlapja
Forrás: Nebih honlapja

Az egyik hűtőkamrában – ahol félkész süteménylapokat tároltak – egy polcon két vödörnyi jelöletlen, teljes mennyiségében penészes alapanyagot (reszelt alma és meggytöltelék) fedeztek fel a szakemberek.

További súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságként értékelték az ellenőrök, hogy a termelőtérben található kézmosó üzemképtelen, a mosdókagyló takarítatlan volt, a lefolyó eldugult. Az öltözőben az egyik kézmosó szennyvíz elvezető csövét nem kötötték be a csatornahálózatba, ezért a víz közvetlenül a padozatra folyt. A zuhanyozó és a mellékhelyiségek is rendkívül szennyezettek voltak.

A már említetteken túl több további helyen sem voltak adottak a higiénikus kézmosás feltételei a fertőtlenítő hatású kézmosó folyadék, papír kéztörlő, hulladéktároló edény hiányában.

A Nébih a fenti súlyos, élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hiányosságok és hibák miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. Emellett a hatóság 14 tétel, mindösszesen 713 kg nem nyomon követhető élelmiszert a forgalomból azonnali hatállyal kivont, illetve forgalomba hozatalát megtiltotta és elrendelte hatósági zár alá vételüket.

Az egység az élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta a tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Címlapfotó: Nebih honlapja

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nebih

sütőipari termék

élelmiszer

biztonság