Gigaprojekt a Dunántúlon: látványos útépítés zajlik Pápa és Győr között

HelloVidék   
  Megosztom
Gigaprojekt a Dunántúlon: látványos útépítés zajlik Pápa és Győr között

A Dunántúlon, Pápa és Győr között a 83-as főúton az útépítési munkálatok során korszerű útszakaszt, gyorsforgalmi csomópontokat, hidakat és reptéri bekötőutat építenek.

A 83-as főúton Pápa és Győr között megépül hat darab különszintű csomópont, valamint 23 darab híd. Mindezek mellett egy bekötőút is kiépül, amely a pápai repülőteret csatolja be a 83-ashoz, írja a magyarepitok.hu

A portál szerint a projekt jelentőségét többek közt az adja, hogy egy rendkívül balesetveszélyes és rossz nyomvonalvezetésű út helyett, 2x2 sávos fizikai elválasztással, új nyomvonalon, különszintű csomópontokkal, 110 km/h megengedett sebességre kialakított főút létesül. A régió számára további fontos fejlesztésként a pápai repülőtér gyorsforgalmi kapcsolatot nyer a most négysávosodó 83-as és a Győrnél elhaladó M1-es autópálya által.

A lap értesülése szerint a fejlesztésben a 83-ashoz kapcsolódó repülőtéri bekötőút kivitelezése is szerepel. Ehhez kapcsolódva országos közútkorrekciókat végeznek a Marcaltőre vezető 8408-as úton, illetve a 8314-esen, körforgalmakat hoznak létre, és négy hidat is megépítenek.

A regionális gyűjtőút nemcsak Pápát köti össze az autópályával, vagy a repülőteret az autópályával és Győrrel, hanem a környező települések is jól tudják majd használni, a fejlesztés rendkívül biztonságos közlekedést tesz lehetővé, valamint a menetidő is lerövidül.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

fejlesztés

beruházás

veszprém megye

útfejlesztés

út

83-as út

gazdaság

győr-moson-sopron megye