Jó hír a Balaton felé autózóknak: átadták végre a 8-as főút vadiúj csomópontját

MTI   
  Megosztom
Jó hír a Balaton felé autózóknak: átadták végre a 8-as főút vadiúj csomópontját

Átadták a 8-as főút új veszprémi csomópontját az Almádi úton, így mérséklődik a torlódás a városból a Balaton felé. Ez a csomópont az egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb vidéki kereszteződés volt eddig.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) örömét fejezte ki, hogy a kivitelezés miatt lezárt Almádi úton ismét lehet közlekedni, és így mérséklődik a torlódás a városból a Balaton felé.

A nyári időszakban az újonnan átadott kereszteződés mellett a csak részlegesen lezárt Füredi úti csomópontot is használhatják még az autósok - tette hozzá.

Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese fontosnak nevezte, hogy az egyes elkészült elemeket a lehető legkorábban átadják a forgalomnak.

A társaság közleményben tudatta, hogy a 8-as főút veszprémi elkerülőjét felújítják a litéri és a Füredi úti csomópont között 7,5 kilométeren. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad.

Az Almádi úti kereszteződés mellett az új Budapesti úti csomópontban is elkészült a felüljáró, ott jelenleg a csatlakozó utak építése zajlik.

A korábbi tájékoztatás szerint a litéri csomóponttól az Almádi útig tartó szakasz az év végére, a Füredi útig tartó folytatás pedig 2023-ra készül el. A fejlesztés 25,3 milliárd forint magyar forrásból valósul meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

8-as főút

közlekedés

körforgalom

autózás

balaton -part