Borzasztó károkat okoztak a nyári viharok: rengeteg háztulaj járt pórul

Pénzcentrum   
  Megosztom
Borzasztó károkat okoztak a nyári viharok: rengeteg háztulaj járt pórul

Rengeteg háztulajdonos, hiába volt biztosításuk, erre nem jár kártérítés. Ráadásul az építőipari árrobbanás is realizálódik a kárösszegekben - tudta meg a Pénzcentrum a hazai biztosítótársaságoktól. Sőt, az is kiderült, hogy bizonyos esetek alapból nem tartoznak bele a lakásbiztosítás fedezetébe, így hiába amortizálja le ingóságainkat a jégverés, a biztosító nem fogja megtéríteni a kárt.

Azt már eddig is tudtuk, hogy óriási károkat okozott Magyarországon az idei viharszezon - és még hol van a vége. Azonban a Pénzcentrum által megkeresett biztosítótársaságok most még részletesebb képet adtak az eddigi veszteségekről.

Az Aegon szerint a viharszezon idén az elmúlt évekhez képest kis késéssel, a nyár közepére érkezett meg. A július 9-10-i viharokkal kapcsolatban közel két és félszeresére nőtt a bejelentett viharkárok száma ma reggelre az egy héttel ezelőtti adathoz képest: eddig több mint ötezer kárbejelentés érkezett.

A 2021. július hónapban bejelentett meteorológiai károkkal kapcsolatosan eddig összesen 13 141 bejelentés érkezett. Mint közölték, a viharok leginkább Budapest és Komárom megyéket érintették.

Az Union kiemelte, hogy egy-egy vihar kapcsán csak ritkán van ilyen magas bejelentési darabszám, mint az elmúlt pár hétben volt, kiemelkedően magas volt a kárbejelentési darabszám.

A 2021-es évben sokáig kegyes volt hozzánk az időjárás, június utolsó hétvégéjétől azonban többször előfordultak viharok, felhőszakadások, kisebb-nagyobb jég formájában megjelenő jeges esők.

- írta kérdésünkre a Groupama, akik június 25-ét követően 7000 bejelentést fogadtak, mely tartalmazzák a járművekben okozott jégkárokat is.

Az Uniqa is arról beszélt, hogy az év első fele viszonylag békésen telt, kisebb viharok előfordultak ugyan, de ez átlagosnak tekinthető. Július 12., 19. és 20-án viszont rendkívül intenzív volt az időjárás.

Ezek voltak a leggyakoribb viharkárok

A biztosítótársaságok arról számoltak be, hogy a jégverés mellett beázás és villámkárok is keserítették az ügyfelek életét, és rongálták meg tulajdonukat.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható...

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

viharkár

jégeső