Sokmilliós beruházás a Szigetcsúcson: nem mindenki örül a fejlesztésnek

HelloVidék   
  Megosztom
Sokmilliós beruházás a Szigetcsúcson: nem mindenki örül a fejlesztésnek

373 millió forintos turisztikai fejlesztés kezdődik a Szentendrei-sziget északi részén található Kisoroszi Szigetcsúcson. Az önkormányzat tulajdonában lévő, részben Natura 2000-es, a Duna-Ipoly Nemzeti Park fennhatósága alá tartozó területen évtizedek óta működik a kemping, ami 2018-ban váltott üzemeltetőt.

A tervek között szerepel többek között az utak leaszfaltozása, de az illemhelyek számának növelése is. A természetet féltők tiltakoznak, sokan a terület nomád jellegének elvesztésétől félnek, míg a helyiek megosztottak az ügyben, írja az Átlátszó.

A pályázatot az RF-JBM Kft. nyerte el, a cég akkori vezetője, Balla Máté már a pályázatában szerepeltette az illemhelyek színvonalának és számának növelését, a parkoló korszerűsítését, az út kátyúzását és az informatikai fejlesztést. Az Átlátszó emlékeztet, hogy a kormány 2017-ben kiemelt turisztikai térségbe sorolta a Dunakanyart, ennek keretében strandfejlesztésre különítettek el pénzt.

Kisoroszi 2019-ben 300 millió forintot kapott turisztikai fejlesztésre a Kisfaludy2030 keretében, ez háromszorosa annak, amit a környező települések kaptak. A végső összeg azonban ennél is több lett, egészen pontosan 373 023 387 forintot nyert a falu, tájékoztat a portál.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kisoroszi

fejlesztés

beruházás

vadkemping

dunakanyar

turisztika

utazás belföldön