Ömlik a pénz a vidéki városba: mutatjuk, mire költik a milliárdokat Békéscsabán

MTI   
  Megosztom
Ömlik a pénz a vidéki városba: mutatjuk, mire költik a milliárdokat Békéscsabán

Elkezdődött Békéscsaba történetének legnagyobb volumenű járdaépítési programja, amelyre a kormány 2,3 milliárd forintot biztosított. Szarvas Péter polgármester a fejlesztési programot történelmi léptékűnek nevezte, mivel soha ekkora összeget nem fordítottak még járdafelújításra Békéscsabán.

Közösségi oldalán tett legutóbbi bejegyzésében a polgármester közölte, a négy ütemben megvalósuló fejlesztés első részében 35 járdaszakasz készül el, 17 helyen már e hónapban elkezdődnek a munkálatok. A projekt másfél évig tart, és várhatóan 160 utca járdaburkolata lesz megépítve, illetve felújítva.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Facebook-oldalán azt írta a programról, a beruházás mintegy 65 ezer méter hosszúságú, és 75 500 négyzetméternyi járdafelületet jelent. A teljes beruházás a tervek szerint 2022 végén zárul.

A járdafelújítási program mellett hétmilliárd forintot meghaladó összeget biztosított a kormány Békéscsabának úthálózata fejlesztésére a Modern városok program részeként. 2022 végéig több mint 80 utcában zajlanak útépítési vagy útfelújítási munkák majd, a program első üteme már elindult.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

járdafelújítás

járdaburkolat

beruházás

modern városok program

felújítás

úthálózat fejlesztés