Ez minden nyugdíjast érinteni fog: ennyi lehet a 13. havi nyugdíj 2022-ben

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ez minden nyugdíjast érinteni fog: ennyi lehet a 13. havi nyugdíj 2022-ben

„Európa jövőjének legfontosabb kérdése, hogy lesz-e Európának jövője. Ez pedig a gyerekeken, a gyerekeinken múlik. Európa jövője nem az iparban, nem a zöldítésben, nem a digitalizációban van, persze ezek is fontosad, de Európa jövője a gyerekekben van” – ezzel kezdte Orbán Viktor, a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország c. műsorában.

A termékenységi rátának 2,1-nek kellene lennie, most ilyen 1,5 körül van, de katasztrofális 1,2-ről indultunk - tette hozzá a miniszterelnök, aki elmondta azt is, hogy kormányzatuk vezérfonala,

ha gyereked van, akkor élj jobban.

Orbán szerint kell gazdasági motiváció ahhoz, hogy a fiatalok minél korábban vállaljanak gyermeket. A miniszterelnök beszélt a családos adókedvezményről is, azt mondta, a kisvállalkozóknak is fontos, hogy visszakapják a befizetett adójuk egy részét.

Ez egy új elem, azt hittem nem tudjuk megoldani, de sikerült

– mondta el Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszélt a 200 000 forintos minimálbérről is. Azt mondta, le kell csökkenteni a munkáltatók adóterheit, mert ha valaki rosszul emel minimálbért, abból munkanélküliség lehet. Orbán Viktor szerint a garantált bérminimum is jelentősen meg fog nőni.

Orbán Viktor beszélt a lehetséges lezárásokról, ő ennek nem híve, hiszen az a 6 millió oltottat érintené a legrosszabbul. A miniszterelnök szerint, ha a járványhelyzet megköveteli, akkor ő az oltási igazolványhoz való szigorúbb visszatérést tudja elképzelni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán vikor

negyedik hullám

13. havi nyugdíj

minimálbér

minimálbér-emelkedés

demográfia

járvány