Rendkívüli dolgot állít a kormányszóvivő: januártól nem fizetnek adót ezek a fiatalok

MTI   
  Megosztom
Rendkívüli dolgot állít a kormányszóvivő: januártól nem fizetnek adót ezek a fiatalok

Már csak három hónap van a nagy adócsökkentésig: januártól havi több tízezer forinttal nő a 25 év alatti fiatalok keresete - mondta Szentkirályi Alexandra közösségi oldalára szombaton feltöltött videójában.

A kormányszóvivő megjegyezte: a 25 év alatti fiataloknak jövőre már egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. "Ilyen Magyarország történetében még soha nem volt" - jelentette ki.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, "már lehet tervezgetni, hogy ki mire költi" a pluszpénzt, ami "egy átlagfizetés esetén a havi plusz 40 ezer forintot is eléri", vagyis "ennyivel több marad majd a fizetésből". Hozzátette: az adómentesség a diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik.

A fiatalok adómentessége, az egyre több munkalehetőség, a növekvő bérek, a széleskörű otthonteremtési- és családtámogatások olyan bőkezű támogatási rendszert és jövőképet nyújtanak a magyar fiataloknak, amely sok, előttük járó generációnak nem adatott meg

- jegyezte meg a kormányszóvivő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

adócsökkentés

fiatalok

kedvezmény

adómentesség

adó

szja

személyi jövedelemadó