Több száz milliós beruházás: mutatjuk, mit építenek Pécsen

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: mutatjuk, mit építenek Pécsen

Építőipari ágazati képzőközpontot alakítanak ki 280 millió forintos fejlesztéssel a pécsi Pollack Mihály Technikum és Kollégium székhelyén - közölte az intézményt fenntartó Baranya Megyei Szakképzési Centrum (BMSzC).

A közlemény szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban megvalósuló fejlesztések eredményeként egy modern építőipari képző bázis jön létre a BMSzC pécsi intézményében. Az oktatási intézményben átalakítják és korszerűsítik a már meglévő műhelyeket, továbbá a mai kor követelményeinek megfelelő építőipari gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal látják el az iskolát.

A fejlesztéssel létrejövő Baranya Megyei Építőipari Ágazati Képzőközpont létrehozásától azt várják, hogy az oktatási intézmény aktív vállalati kapcsolatai fejlődjenek és a helyi, kis- és közepes méretű vállalkozások gyakorlati képzésben betöltött szerepe erősödjön.

A pályázat megvalósításában a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, számos generálkivitelezésben elismert építőipari cég összefogásával 2018-ban alakult Építőipari Technológiai Klaszter vállalkozásai vesznek részt

- derül ki a közleményből.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baranya megye

pécs

beruházás

fejlesztés