Több száz milliós beruházás: erre költötte a pénzt a jásztelki gyár

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: erre költötte a pénzt a jásztelki gyár

Több mint 652 millió forintos beruházás során korszerű termelő egység létesült a magyar tulajdonú Metálplaszt Fém-és Műanyagfeldolgozó Kft. jásztelki telephelyén - olvasható a cég közleményében.

A fejlesztéshez több mint 326 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán

- közölte a cég.

A beruházás során fejlesztették a gyártó berendezéseket, bővült a tevékenységi kör. Korszerűsödött a gyártásirányítási szoftverrendszer, hardver beszerzés is történt

- tették hozzá. A cég tájékoztatása szerint a beruházás a tervek szerint mintegy tíz-tizenöt százalékos kapacitásnövekedést eredményez.

A jászberényi székhelyű Metálplaszt Kft. honlapján szereplő adatok szerint az 1990-ban alakult cég teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben a műanyagfröccsöntés volt a társaság fő tevékenysége, majd szerszámtervezéssel és gyártással, fémmegmunkálással, fém és műanyagok felületbevonásával és tisztaterű szerelő sorral egészítette ki szolgáltatási területét. Kezdetben nyolc embert alkalmaztak, jelenleg mintegy 300 család megélhetését biztosítja a társaság.

A nyilvános cégadatok szerint a Metálplaszt Kft. értékesítésének nettó árbevétele tavaly csaknem 5,38 milliárd forint, 2019-ben több mint 7 milliárd forint volt. Ennek nagy része belföldi értékesítésből származott. A társaság adózott eredménye 2020-ban meghaladta az 507 millió forintot, egy évvel korábban csaknem 500 millió forint volt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

jásztelek

jász-nagykun szolnok megye

gyár

fejlesztés

bővítés

beruházás