Milliárdos beruházás: rekordmennyiségű felújítást végzett a pécsi vízszolgáltató

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: rekordmennyiségű felújítást végzett a pécsi vízszolgáltató

Több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre hálózatán a Pécs és a környékbeli települések vízszolgáltatási feladatait ellátó, önkormányzati tulajdonban lévő Tettye Forrásház Zrt. - közölte a társaság.

A vállalat közleményében azt írták, hogy rekordmennyiségű tervezett felújítást végzett el a cég: több mint tizenötezer méternyi korszerű vezetéket építettek be a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető csövek helyére, föléjük pedig tizenhétezer négyzetméternyi területen létesítettek új útburkolatot.

A felújítások összértéke mintegy 2,126 milliárd forintot tett ki

- jelezték.

Kitértek arra, hogy a víziközmű-felújítások szinte minden pécsi városrészt érintettek, és a munkák java a kiemelt városi projektekkel összehangolva zajlott, így a felújításokkal együtt járó elkerülhetetlen felbontások egy időben valósultak meg.

Közölték: a felhasználók számára kevésbé látványos munkák is folytak a kúthálózaton, szennyvízátemelőkön, városi gépházakban, továbbá még a mecseki erdőben is húztak be vezetéket a szakemberek. A közleményben jelezték, hogy Pécs minden évben jelentős összeget fordít a víziközmű-rendszer tervszerű korszerűsítésre, és a vállalat gördülő fejlesztési terve alapján 9,5 milliárd forint értékű felújítást valósított meg a városban. A cég közlése szerint január 3-ától folytatódnak a korszerűsítések.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

vízszolgáltatás

vízszolgáltató

önkormányzat