Ezek lepik el hamarosan a buszpályaudvarokat: durván beújított a Volán

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek lepik el hamarosan a buszpályaudvarokat: durván beújított a Volán

Új tenderek kiírásával zárta az elmúlt esztendőt a Volánbusz: január első napjaiban ugyanis megjelentek azok a közbeszerzési pályázatok, melyek keretében 543 járművet vásárolna a közlekedési társaság. A legnagyobb tételt a kéttengelyes, alacsony belépésű autóbuszok jelentik, ebből 360 darab beszerzését tervezi a Volánbusz. A kéttengelyes autóbuszok normál padlós változatából 59-et, a háromtengelyes, csuklós járművekből 124 darabot venne a vállalat.

Alapvető elvárás, hogy mindegyik jármű környezetvédelmi szempontból a legkorszerűbb, Euro 6-os előírásoknak megfelelő dízelmotorral, korszerű elektronikus utastájékoztatási eszközökkel és kamerarendszerrel, valamint utastéri klímaberendezéssel legyen felszerelve, fűtőberendezése pedig – előre programozható vezérléssel – a motortól függetlenül is működtethető legyen.

A Volánbusz az akadálymentes közlekedés elkötelezettjeként a mozgásukban korlátozott utasokra is gondol, ezért a közbeszerzési eljárásokban fontos kitételként szerepel, hogy a járművek jelentős többségének kerekesszékkel való közlekedésre is alkalmasnak kell lennie (előírás, hogy ennek megfelelően legyen kialakítva a fedélzet, illetve a rámpa).

A közbeszerzési pályázatok az Európai Unió online közbeszerzési értesítőjében olvashatók: https://ted.europa.eu/TED/browse/browseByMap.do

A tenderek beadási határideje: 2022. január 31. Az autóbuszok legkorábban ez év végén vagy a következő esztendő első felében kezdhetik meg szolgálatukat a hazai utakon.

A Volánbusz folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a 2018-tól indított és tavaly lezárt beszerzések keretében több mint 1700 jármű érkezik a társasághoz, idén pedig még gyorsabb fokozatra kapcsol a jármű-modernizáció: a tervek szerint egyetlen év alatt ezernél is több további új jármű fiatalíthatja majd a Volánbusz flottáját. Ennek eredményeként 2022 végéig megújulhat a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka, a flotta országos átlagéletkora pedig 8,03 évre csökkenhet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

volánbusz

buszok

flotta

volánbusz

dízel

autóbusz