Egyre több nő érdeklődik az ilyen képzések iránt: ez lehet az új slágerszakma?

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több nő érdeklődik az ilyen képzések iránt: ez lehet az új slágerszakma?

Évente többszáz Felsőfokú Logisztikai Menedzsert képez a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE), mely tanfolyamra egyre több a női jelentkező. A közelmúltban a nők aránya már 40% körül alakult, mely az elmúlt évek tendenciáját figyelembe véve nem meglepő, ha tovább emelkedik. Nemcsak a Felsőfokú Logisztikai Menedzser kurzusra, hanem a logisztikai tréningekre is aktív az érdeklődés.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) nem az általános féléves ütemben indítja el a képzéseit. Mivel folyamatos az érdeklődés, ezért az egyedi tematikának köszönhetően jellemzően havonta tudnak tanfolyamot indítani.

Az egyesület igyekszik a felgyorsult világ igényeihez maximálisan alkalmazkodni, ezért a legnépszerűbb képzésünket, a Felsőfokú Logisztikai Menedzser tanfolyamot sok esetben akár havonta elindítjuk

– mondta Dr. Doór Zoltán, az egyesület elnöke.

A képzés célja, hogy a sikeres vizsga után a gazdasági élet különböző területein, az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, valamint ellenőrzési feladatokat tudjon ellátni. Aktív résztvevőként tudjon közreműködni a vállalaton belüli, valamint a vállalat és a beszerzési, értékesítési piacai közötti integrált anyag- (áru-) és információáramlás szervezésében, melyhez szorosan kapcsolódik a környezetünk védelme és a társadalmi felelősségvállalás is. Továbbá képes legyen kapcsolatot tartani más vállalati területekkel-csoportokkal, és közreműködni a vállalati stratégia elkészítésében is, ezáltal információkat biztosítva például a vezetői döntésekhez.

Évente többszáz hallgató szerez Tanúsítványt, melynek 40%-a nő

A Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzést néhány éve még 100 fő végezte el évente. Ez a szám viszont mostanra a többszörösére emelkedett. Évente nagyjából többszáz hallgató szerez nálunk tanúsítványt. Bár korábban főként férfiak érdeklődtek a logisztikai oktatások iránt, mára ez a tendencia megváltozott. A legnépszerűbb képzésünkre jelentkezők 40%-a például már nő

– tette hozzá Dr. Doór Zoltán.

A képzésben való részvétel feltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen bármilyen felsőfokú, vagy logisztikai ügyintéző OKJ-s végzettséggel. Azonban akkor is tud jelentkezni, ha a szakterületnek megfelelő felsőfokú oktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal, vagy 3 éves logisztikában eltöltött szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Az egyesület célja a tudásátadás, melynek jegyében törekszik ezt minél könnyebben elérhetővé tenni. Egyre több vállalat korszerűsíti a logisztikai folyamatait, amelyhez elengedhetetlen a logisztikusok tudásának frissen tartása is. Ezért amellett, hogy számos nagyvárosban rendszerint meghirdet olyan logisztikai képzéseket, mint a Felsőfokú Logisztikai Menedzser, már rendszerint online kurzusokat is indít. Így a hallgatók akár a saját otthonuk kényelméből is megszerezhetik a naprakész logisztikai ismereteket.

Az online oktatást, mint sokan, mi is a koronavírus-járvány megjelenésével kezdtük el alkalmazni. A nagy sikerre való tekintettel azonban mi folyamatosan használjuk, és indítjuk újra és újra az online tanfolyamainkat is

– hangsúlyozta Dr. Doór Zoltán.

Vizsgával zárul a közel egyéves képzés

A közel egy év alatt összesen 14 szombati alkalommal kerül átadásra a sikeres vizsgához szükséges tananyag. Több mint tíz neves szakember adja át elméleti és gyakorlati tudását a képzésben résztvevőknek. Az előadások magyar nyelven zajlanak, azonban az online oktatásnak köszönhetően a világ minden pontjáról – ahol a technikai feltételek adottak – lehetőség van a tanulásra. Kizárólag a vizsga történik személyes formában az online kurzusok esetében is. A sikeres vizsga letétele után a versenypiac által elismert szigorú sorszámú tanúsítványt kapnak a hallgatók, melyben néhány személyes adaton túl, szerepel a vizsga végső érdemjegye, valamint a 3 tagú vizsgabizottság aláírása is. A képzés során átadott tudásnak egyre nagyobb a nemzetközi elfogadottsága, így igény esetén angol és német nyelveken is kérhető róla igazolás.

Tréningek azoknak, akik rövid idő alatt koncentrált tudást szeretnének

Azoknak, akik nem tudják a közel egyéves képzést vállalni, remek alternatívát nyújtanak az egyesület tréningjei.

A tréningjeink rendszerint mindössze 1-2 naposak, cserébe tematikusan biztosítanak friss és koncentrált tudást rövid idő alatt

– emelte ki az egyesület elnüke.

Az előadók a szakma legelismertebb szakembereiből tevődnek össze, ezáltal biztosítva a képzések magas színvonalát. A több mint tíz, jelenleg is meghirdetett tréning között – a teljesség igénye nélkül – olyan témákkal találkozhatunk, mint a robotok a mezőgazdaságban, folyami, tengeri vagy intermodális szállítmányozás, digitalizáció a logisztikában és a szállítmányozásban, logisztikai vezetők kihívásai, valamint a vám a logisztikai folyamatokban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

logisztika

logisztikai menedzser

logisztikai menedzser képzés

női szakmák

szakma

slágerszakma