Jótékonysági kihívást indított munkatársai körében a Bosch: beteg gyerekekért futottak

MTI   
  Megosztom
Jótékonysági kihívást indított munkatársai körében a Bosch: beteg gyerekekért futottak

Jótékonysági kihívást indított munkatársai körében a Bosch budapesti központja. A vállalat dolgozói egy hónapon át egy közös célért rótták a kilométereket, hogy minél nagyobb összeget gyűjtsenek a súlyos és krónikus beteg gyermekeket, valamint családjaikat segítő Bátor Tábor számára. A meghirdetett akcióhoz 120 kolléga csatlakozott, akik négy különböző sportágban teljesítettek kihívásokat, hogy segíthessenek az alapítványnak.

A Bosch elkötelezett munkatársai egészségmegőrzése mellett, ezért helyezünk nagy hangsúlyt a sportolásra, amelyet különböző közös kihívásokkal teszünk még izgalmasabbá. Különösen nagy öröm, hogy úgy miközben sportolásra buzdítottuk a kollégákat, jó ügyet is támogattunk

– mondta Somogyi András a cégcsoport humán erőforrásért felelős alelnöke Magyarországon és az Adria régióban.

Egy hónap alatt Ausztráliáig jutott volna a csapata

A kihívás során minden teljesített kilométer után a vállalat 100 forint adományt ajánlott fel a Bátor Tábornak. A lelkes sportolók egy hónap alatt összesen 15 036 kilométert tettek meg a jó ügyért. A kollégák közül a legtöbben futottak, bicikliztek és túráztak. A futók közül a legnagyobb teljesítményt nyújtó kolléga egymaga 420 km-et tett meg az egy hónapos kihívás alatt, a kerékpárosok körében a leghosszabb megtett táv 392,5 km volt, míg a túrázók közül 458 ezer lépés megtétele volt a csúcs.

Megduplázott teljesítmény

A munkatársak erőfeszítését és komoly teljesítményét elismerve a cég kihívás során összegyűjtött másfélmillió forintot megduplázta, így a vállalat összesen hárommillió forintot juttatott el a Bátor Tábor számára. Az alapítvány a cég támogatását a tavaszi táborok szervezésére, önkéntesek toborzására, valamint a tábori programok szervezésére és a gyerekek tábori étkeztetésére fordítja.

Kórháztól az iskoláig a gyógyulásban

A több mint 20 éves Bátor Tábor súlyosan és krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak nyújt sorsfordító élményeket. A programjaik segítségével eddig több mint 15 000 résztvevőnek adtak bátorságot, erőt. Az évek alatt az alapítvány programpalettája folyamatosan bővült, ma már az élményterápiás táborok mellett a kórházakba és az iskolákba is elviszik a táboros élményeket. A Bátor Tábor által szervezett valamennyi program a résztvevők számára ingyenes, az alapítvány működését kizárólag vállalati és magánadományokból tartja fenn.

Közös kihívással motiválják a kollégákat

A cég minden telephelyén, így Budapest mellett Hatvanban, Miskolcon, Makláron, valamint Egerben is többféle módon ösztönzi munkavállalóit az egészséges életmódra, a sportolásra. A sportoló munkahelyi közösségeket a cég különféle módon, például a nevezési díjak és belépők vásárlásával, mezekkel, pályabérléssel, edzésekkel, edzőkkel és felszerelésekkel támogatja. A cég kollégái széleskörű egészségmegőrző programokon vehetnek részt és rendszeres szűrővizsgálatokra is járhatnak. A vállalat 2013-ben létrejött és közel 2000 tagot számláló KSF közössége (Kultur, Sport und Freizeit) több kihívást is szervezett már a kollégáknak. A vállalat minden évben csatlakozik a Fut a cég versenysorozathoz is, a koronavírus-járvány megjelenésekor pedig egy 17 hetes online kihívás során tartották mozgásban a kollégákat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bosch

futás