Kétmilliárdból segítenek: extra támogatás vár az álláskeresőkre Baranyában

MTI   
  Megosztom
Kétmilliárdból segítenek: extra támogatás vár az álláskeresőkre Baranyában

Csaknem 2,1 milliárd forintos támogatással, európai uniós fejlesztési forrásokból segítik az 50 év feletti munkanélküliek, a gyesről, gyedről visszatérni szándékozó kismamák, és a jelenleg inaktív álláskeresők foglalkoztatását Baranyában.

A Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) közleményében azt írták, hogy a 2022 és 2028 között zajló program a megye egészére jellemző fejlettségbéli különbségek kezelését segíti.

Közölték: a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretéből finanszírozott projekttel közös munkára és megvalósításra hívják Baranya legfontosabb szakmai és gazdasági képviseleteit, a járási székhelyek önkormányzatait, a Pécsi Tudományegyetemet, a Dél-Dunántúli Fejlesztési Zónát és a foglalkoztatási célokban érintett civil szervezeteket.

A közlemény szerint a Baranya Megyei Kormányhivatal konzorciumi partnerként a megyei és járási foglalkoztatási rendszerek révén nyújt majd segítséget a célcsoport felkutatásához, az érintettek támogatásba vonásához.

A megyei helyhatóság emlékeztetett arra, hogy Baranyában tavaly ősszel sikerrel zárult egy hasonló, 2,7 milliárd forintos támogatással megvalósuló program. Annak során, több mint ezer fő tartós foglalkoztatása valósult meg "javítva ezzel a megye foglalkoztatási helyzetét, kiemelt tekintettel a Covid-19 vírus okozta foglalkoztatási nehézségekre is" - olvasható a tájékoztatásban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

foglalkoztatottság

esélyegyenlőség

munkanélüliség