Rendkívüli! Orbán Viktor bejelentette: keményen megsarcolják az élelmiszerláncokat, bankokat, biztosítókat

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rendkívüli! Orbán Viktor bejelentette: keményen megsarcolják az élelmiszerláncokat, bankokat, biztosítókat

Megadóztatják a nagyvállalatok extraprofitját, amelyet a rezsivédelmi és honvédelmi alapba kell befizetni - közölte Orbán Viktor a Facebookon.

Orbán Viktor ma délutáni bejelentésében elmondta, hogy a háború elhúzhódása és a brüsszeli szankciós politika stagnálása miatt hatalmas áremelkedésekre lehet számítani a továbbiakban is. Mindeközben az emelkedő kamatok és árak révén a miniszterelnök szerint a bankok és a multik egyre nagyobb haszonra tesznek szert.

A kormány ezért úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot egyaránt, aminek a segítségével továbbra is fent tudja tartani a rezsicsökkentést, aminek segítségével az energiaárak növekedését nem a lakosságnak kell megfizetnie.

Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk egy részét ebbe a két alapba fizessék be

– mondta el a miniszterelnök. Ezek az intézkedések a bejelentés szerint két évre, 2022-23-ra vonatkoznak. További részleteket a holnapi kormányinfón árulnak el, tette hozzá.

Kiemelt kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán

orbán vikor

bejelentés

adó

élelmiszerláncok

bankok

biztosítók