Hiánypótló elkerülő épül: megkönnyíti a megyeszékhelyről közlekedők életét +videó

HelloVidék   
  Megosztom
Hiánypótló elkerülő épül: megkönnyíti a megyeszékhelyről közlekedők életét +videó

Lenyűgöző felvételeken látható a festői környezetben zajló útfelújítás Komlónál. A beruházással mentesül a teherforgalom alól az észak-baranyai város és a környéken élők is egyszerűbben közlekedhetnek. A megvalósuló projekt új, alternatív útvonalat jelent majd a Völgységből közlekedők, valamint a Pécsről érkezők számára is.

Tavaly november óta tart Komló határában a Bétai elkerülő út felújítása, Komló Város Önkormányzata megbízásából. A SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében megvalósuló projekt új, alternatív útvonalat jelent majd a Völgységből közlekedők, valamint a Pécsről érkezők számára, emellett mentesül a teherforgalom alól az észak-baranyai, egykori bányaváros, írja a magyarepitok.hu

A több, mint 20 éve magára hagyott volt bányaút (Kossuth-aknai út) szakmai szempontból is érdekes feladat elé állítja a kivitelezőt. A meglévő pálya felújítása, az új zobáki csomópont kialakítása a komlói domborzati viszonyok között izgalmas kihívást jelent – tájékoztatta lapunkat Vajda Kálmán József területi főmérnök. Videónkon bemutatjuk a csodás környezetben készülő elkerülő út munkálatait.

A "Komló, Bétai elkerülő út építése" nevű projekt két szakaszból áll:

  • az egykori tisztviselőtelep épületeitől a Zobákpusztáig tartó Kossuth-akna utca felújítása,
  • valamint a Bajcsy-Zsilinszky utca komplex felújítása.

A Kossuth-akna utcát 5355 méter hosszon újítja fel a kivitelező, 6,5 méter széles burkolatot építenek. A szakaszon egy hidat is el kellett bontani, valamint 100 méter új nyomvonalon épül meg a zobákpusztai útcsatlakozás. A Bajcsy-Zsilinszky utca 1351 méteres szakaszára 5,5 méter szélességben kerül új burkolat.

A területi főmérnök tájékoztatása szerint a munkák mindkét helyszínen jól haladnak. Már elbontották a régi pályaszerkezetet, és építik az újat: elkészült a védőréteg, a ckt-beton alapréteg, most a kötőréteg kivitelezése folyik, valamint elkezdődtek a vízépítési munkák is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

elkerülő út

bányaút

komló

útfejlesztés

pécs