Horror rezsire is készülhet az, aki így spórolna: ez a helyzet az éjszakai árammal

24.hu   
  Megosztom
Horror rezsire is készülhet az, aki így spórolna: ez a helyzet az éjszakai árammal

Annak, aki a külön, távvezérelt mérőórával szolgáltatott úgynevezett "éjszakai" áramra alapozta a lakása fűrését, érdemes odafigyelnie, ha nem akarja, hogy zsebbe vágó meglepetés érje. A 24.hu cikke alapján lehet, hogy közel azonos díjat kell fizetnie a külön órákon keresztül érkező energiákért.

Meglepődhet, aki abban a hitben élt, hogy bár villannyal fűt, az éjszakai áramra kötött kályhával megússza az áramdíj emelkedését. A 24.hu cikke szerint a távvezérelt (a nap bizonyos időszakaiban bekapcsolt) B tarifa hiába olcsóbb ugyan, mint a „nappali” (alap) áram, ha túllépjük a meghatározott átlagfogyasztás mértékét, könnyen kaphatunk a vártnál akár jóval magasabb számlát.

Ennek a fő oka, hogy a rezsicsökkentett árhoz képest itt más szorzóval számítják ki, hogy mennyit kell fizetni a többlet fogyasztásért. A nappali áram esetében ez a tényező közel kétszeres, de az éjszakainál több, mint két és félszeres (2,65). Ez azt eredményezi, hogy a meghatározott átlagfogyasztás felett jóval kisebb különbség van a két díjszabás között. A szorzókkal korrigált „többlet” fogyasztás díja az „A” tarifánál 69,86 Ft, a „B” tarifánál 60,85 forint, vagyis mindössze 14 százalék az eltérés.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

energia

rezsicsökkentés

rezsinövelés

éjszakai áram