Több száz milliós fejlesztés Hévízen: mutatjuk, mire költi a pénzt a kórház

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós fejlesztés Hévízen: mutatjuk, mire költi a pénzt a kórház

A járóbeteg-szakellátás fejlesztésére elnyert csaknem 292 millió forintból fejleszti eszközparkját a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház - közölte a hévízi egészségügyi intézmény.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatás jóvoltából korszerű orvostechnikai eszközöket szereznek be és infrastrukturális fejlesztéseket is megvalósítanak a kórház több épületében. Mindezek eredményeképpen az országos jelentőségű intézmény még színvonalasabb szolgáltatást nyújthat pácienseinek.

A kórház a röntgendiagnosztikai, az ultrahang-diagnosztikai osztályon, a menopauza- és oszteoporózis-osztályon, valamint a balneoterápia, a fizioterápia, a mozgásszervi rehabilitáció és a gyógytorna során használt orvostechnikai eszközeit fejleszti a jövő szeptemberig tartó projekt keretében.

Az új, mobil ízületi ultrahangkészülék a reumatológiai szakvizsgálat során, a radiológiai osztályra való továbbküldés nélkül nyújt lehetőséget a pontos és gyors diagnózis felállítására. Szintén a diagnosztizálást segíti majd az új, mobil EKG, a polarizációs és kapillármikroszkóp, a terheléses kerékpár-ergométer, az elektromiográfia- és elektroneurográfia-berendezések.

A balneoterápiás-fizioterápiás eszközpark pillangókáddal, kézen és lábon alkalmazható örvényfürdővel és betegemelővel bővül. A terápiás eszközök új, ultrahangos kezelőgéppel, végtagmozgató gépekkel, állítógéppel, masszázsszékkel és szobakerékpárral egészülnek ki.

Új terápiás gépeket, valamint lézerterápiás és lökéshullám-terápiás eszközöket is beszerez a kórház. Ezekkel új beavatkozásokra nyílik lehetőség a komplex terápián belül, bővül a fizioterápiás eljárások spektruma és új betegcsoportok ellátása is lehetővé válik.

A vizsgálati és terápiás fejlesztések eredményeként a mozgásszervi betegek jelentős része a jövőben járóbetegként juthat hozzá a megfelelő kezeléshez. Így több ember vizsgálható, illetve kezelhető adott idő alatt, nem kell a betegeket továbbküldeni diagnosztikai eljárások miatt, mindez pedig a várólisták rövidülésével is járhat.

A közlemény szerint a beruházás fontos eleme egy frekvenciaszabályozott, gépház nélküli személyfelvonó, és akadálymentes rendelők, kezelőhelyiségek kialakítása korszerű épületenergetikai megoldásokkal. Mindezen felül informatikai eszközök beszerzését is tartalmazza a hévízi kórház új projektje.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

hévíz

kórház

kórházfelújítás

hévízgyógyfürdő