1,3 milliárdért most saját gyógyfürdőd lehet: így próbálnak túladni a vidéki komplexumon

HelloVidék   
  Megosztom
1,3 milliárdért most saját gyógyfürdőd lehet: így próbálnak túladni a vidéki komplexumon

Több ingatlanos portálon is olvasható az a hirdetés, amelyben eladásra kínálják a Vas megyei Szelestén található gyógyfürdőt, amely 2004-ben nyitott ki, majd 2009-ben bezárt. A fürdőkomplexum összesen közel 10 ezer négyzetméteren terül el, a vízfelület megközelítőleg ezer négyzetméter. Kérdés az, hogy a rezsiválság közepén, amikor sorra zárnak be a vidéki fürdők, mekkora sikerrel járnak majd a tulajdonosok...


 


 

Magyarország kiváló minőségű vizével rendelkező dunántúli fürdőjét kínálják most eladásra. A gyógyfürdő az ismert szelestei arborétum közvetlen szomszédságában található.

Az egyik ingatlanközvetítő hirdetésében az olvasható, hogy a szelestei gyógyfürdő kialakítása során a tulajdonosok nagy hangsúlyt fektetettek az időtálló, minőségi anyagok használatára, illetve olyan műszaki rendszert alakítottak ki, amely innovatív módon járul hozzá a a hatékony energiafelhasználáshoz, csökkentve ezzel a fürdő működtetésének költségeit.

A medencetér szerkezetének kialakítása során rozsdamentes acélt használtak, így biztosítva a hosszútávú értékállóságot. A fürdő összesen közel 10 000 m2-en helyezkedik el. Területén több típusú medence található, megközelítőleg 1000 m2 vízfelülettel. Belső gyógyvizes medence, jakuzzi nyakmasszázzsal, egy óriási külső strandmedence, beltéri gyógyvizes ülőkádak, súlyfürdő. A fürdő területén található egy termálkút, amely 42 fokos vizet biztosít, illetve egy hideg vizes kút. A két kút szolgálja ki a fürdő igényeit. Vízminőségük és a kinyerhető víz mennyisége kiegyensúlyozott. A fürdő kiépített rendszerrel kapcsolódik Magyarország egyik legjobb minőségű gyógyvizével rendelkező kútjához. A gyógyvíz 1260 m mélységből tör fel, reumatikus, szív- és érrendszeri megbetegedések, bőrbetegségek, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére ajánlott, ellenjavallata nincs.

A vételár magában foglal a fürdő közvetlen környezetében elterülő további közel 60 000 m2-nyi , művelési ág alól kivett, belterületi beépítetlen területet. A jelenlegi tulajdonos erre a területre egy 140 szobás gyógyszálló kialakítását tervezte, így a közüzemi fejlesztési hozzájárulások befizetésre kerültek - olvasható a hirdetésben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeleste

gyógyfürdő

eladás

rezsicsökkentés