Újabb bejelentés az árstopról: ne lepődj meg, ha hétfőn ez fogad a hazai boltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb bejelentés az árstopról: ne lepődj meg, ha hétfőn ez fogad a hazai boltokban

Hétfőtől újfajta tájékoztató tábla várja a vásárlókat a magyar boltokban. Frissült a már megszokott, árstoppal kapcsolatos kék tábla - vette észre a Magyar Közlönyben a változást a Pénzcentrum.


 


 

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón jelentette be, hogy a kormány kiterjeszti az élelmiszerárstopot a burgonyára és a friss tojásra is. A döntés szerint a két termék esetében az üzletben, bevásárlóközpontban vagy csomagküldéssel folytatott kereskedelmi tevékenység esetén a bruttó kiskereskedelmi ár a kereskedő által 2022. szeptember 30-án alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb. Közölte: a piacokra nem vonatkozik a szabályozás.


A formátum a már eddig is megszokott: kék háttér, nagy "ÁRSTOP-tábla", és fehér betűk. Külön ki van emelve, hogy a tyűktojás és a burgonya árát a többivel ellentétben nem a tavaly októberi, hanem a 2022. szeptember 30-i áron rögzítették.

Ezt kereshetitek:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

árstop

plakát

szupermarket

Élelmiszerárstop

tojás

burgonya