Gulyás Gergely: óriási változás várható a SZÉP-kártyáknál, mindenki zsebére megy a dolog

HelloVidék   
  Megosztom
Gulyás Gergely: óriási változás várható a SZÉP-kártyáknál, mindenki zsebére megy a dolog

Gulyás Gergely a megszokottnál egy nappal hamarabb, szerda délután tartott Kormányinfót. A miniszter többek között a Lengyelországba csapódott rakétáról és a Barátság kőolajvezetékről beszélt. De bejelentette azt is, hogy a kormány turisztikai akciótervet készített. Ez pedig a SZÉP-kártyákat is érinti.

Tegnap délután leállt a Barátság kőolajvezeték, de szerencsére nem maga a vezeték sérült, úgyhogy ez csak átmenti problémát idézett elő, így az már ma 14 órakor újra indult

- kezdte a november 16-i kormányinfóját Gulyás Gergely, számolt be a Pénzcentrum. A miniszter beszélt arról is, hogy a Lengyelországba csapódott rakéta nagy valószínűséggel egy ukrán légvédelmi rakéta volt, és véletlenül landolt lengyel földön, de ezzel kapcsolatban a miniszter hangsúlyozta, meg kell várni, míg kivizsgálják az ügyet.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány egy turisztikai akciótervet fogadott el. Magyarázatként a miniszter azt mondta, különösen nagy bevételt jelent Magyarországnak a turizmus, ezért támogatni kell ezt gazdasági iparágat.

A turisztikai akcióterv pontjai:

  • SZÉP kártya szabályokon változtatnak, eltörölik a füleket, ugyanazokra a célokra, belső korlátok nélkül;
  • Turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését felfüggesztik (nettó árbevétel 4 százaléka), 2022 október 1. és 2023 március 31. között;
  • Kötelező adatszolgáltatást eltolják 2023 áprilisára;
  • Munkaidőkeret szabályozás, 24 havi munkaidőkeret szabályozás ebben az ágazatban dolgozóknak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gulyás gergely

turizmus

akcióterv

szép kártya